In deze uitlegvideo's van WiskundeAcademie zie je nog een voorbeeld van hoe je een formule opstelt bij een machtsverband:
Rekenen met machtsverbanden gaat, natuurlijk naast de algemene voorrangsregels in de wiskunde, volgens een aantal rekenregels. Die zijn als volgt:
Je kunt een getal ook meerdere keren satisfied zichzelf vermenigvuldigen. De exponent (het kleine hoge getal) van een macht geeft aan hoe vaak het grondtal vermenigvuldigd wordt.
* De stercollectie is ontwikkeld op basis van de kerndoelen basisvorming en de door de SLO ontwikkelde inhoud- enleerdoelspecificaties voor het vak wiskunde.
Your browser isn’t supported any more. Update it to get the best YouTube encounter and our most recent characteristics. Find out more
Als voorbeeld nemen we de vergelijking y = 5 × x3. Stel, je wil weten wat de waarde van y is als x = 3. Hetgeen wat je dan doet is als volgt:
Op deze Web page vind je alle informatie voor het vak wiskunde voor de klas one mavo (gemengd)theoretische leerweg) voor leerlingen van 't R@velijn.
Deze web site is gemaakt door Wiskunde.net. Wil je meer verdieping en wil je ook alle video clip-uitwerkingen van de opgaven uit je schoolboek?
Een machtsverband is een verband waarbij een getal (a × x) steeds wordt vermenigvuldigd achieved een n aantal keren. In principe wordt dit vertegenwoordigd door de volgende formule:
In deze paragraaf leer je de eigenschappen van een aantal bijzondere vierhoeken. Je leert de eigenschappen van een parallellogram, ruit, vlieger Hoofdstuk 1 Machten vermenigvuldigen en trapezium. Je zult de eigenschappen uit je hoofd moeten leren en satisfied symbolen in een plaatje moeten kunnen...
In deze paragraaf leer je hoe je in drie verschillende situaties een driehoek kunt tekenen. Hoe je een driehoek tekent hangt af van de informatie die je krijgt. We komen drie situaties tegen:one. Je weet de lengte van one zijde en de grootte van 2 hoeken2. Je weet...
De e-macht is een macht waarvan het grondgetal het getal e is. Het getal e is een wiskundige constante en het grondtal van de natuurlijke logaritme. De waarde van e is two,71828. Het getal heet euler, verwijzend naar de ontdekker en wiskundige Leonhard Euler.
Movie's hulplijnen tekenen Hoe kan je een hulplijn tekenen zodat je de stelling van pythagoras kan toepassen (jawiskunde)
Vaak zit er ook een kwadraatteken op de rekenmachine. Deze kan je gebruiken bij de tweede macht en werkt hetzelfde als de wortelknop.
Procenten berekenen: hoe doe je dat Uitleg procenten en verschillende rekenopties achieved procenten. (movie en document)